Почивки в Гърция

Почивка на о-в КРИТ - между историята и плажния живот
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
07.06.2023 г.,   14.06.2023 г.,   21.06.2023 г.,   03.09.2023 г.,   20.09.2023 г.

Цена от: 925 лв.
Програма
КРИТ - между историята и плажния живот -
самолетна програма със 7 нощувки 
 ДЕН 1:

Среща на летище София 2 часа преди полета с Bulgaria Air за о. Крит. Кацане на летище Ираклион. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2: Интригуваща разходка в Кносос и Ираклион

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) - Дворецът Кносос, Музеят Ираклион, пазарът на Ираклион (целодневна екскурзия). 
Първият ден от критското ни приключение започва с посещение на двореца в Кносос - най-големият археологически обект от времето на крито-минойската цивилизация. По време на обиколката ще разберем повече за историята на древната цивилизация и ще си припомним легендите за прочутия Лабиринт, Минотавъра и историята за Дедал и Икар. Според митологията дворецът е бил седалище на цар Минос, син на Зевс и Европа, който се слави освен с мъдрост и влиятелност, с известна жестокост. След тази обиколка връщаща ни векове назад, се насочваме към пазарът на Ираклион: освен светско място с многобройни места за пазаруване, пазарът има и важно историческо значение за Крит. Именно тук е избухнало едно от най-важните въстания за освобождение на критската нация от Османско робство. Това е и причината улицата, на която е разположен ираклионския пазар да е назована „1866 г.“ Следва посещение на Музеят Ираклион – един от най-важните гръцки и дори европейски музеи, съхраняващ артефакти обхващащи период от 5500 години. Наричан още „музей на минойската култура“ това място притежава многобройни минойски шедьоври на изкуството, които запленяват човешкото око.
Трансфер до хотела.  Свободно време. Нощувка.
 
 
ДЕН 3: Опознаване на североизтока – лагуната Елунда и колонията на прокажените остров Спиналонга

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) - Остров Спиналонга.
Преди обед се отправяме директно към едно изключително интересно място: остров Спиналонга, намиращ се в залива Мирабело. Той е една от най-важните средиземноморски отбранителни морски крепости на своето време, като е укрепен и управляван дълги години от венецианците, а по-късно и от османците. До 1881 г. островът е дом на повече от 1000 души, което го прави най-големият мюсюлмански търговски център на Мирабело. Най-известният и трагичен аспект от неговата история обаче започва през 1903 г., когато Спиналонга е използван като колония за прокажени поради изолацията си от континента. Една от последните колонии на прокажени в Европа, тя престана да функционира едва през 1957 г., когато е отрито лекарство срещу болестта.
Следва отпътуване за град Агиос Николос, където туристите ще имат възможност за пазаруване и разглеждане на градчето, както и време за кафе.
Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.
 

ДЕН 4: Море, почивка и забавления

Закуска.
След два дни прекарани из китни и интересни критски забележителности, е време за ден посветен на почивка под жаркото гръцко слънце светещо над кристалното Средиземно море.
Свободно време за плаж и забавления. Нощувка.


 
ДЕН 5:  Опознаване на Северозападен Крит с посещение на Ханя, езерото Курнас и Ретимно

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) - Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия).
За тези избрали тази екскурзия денят ще започне в 7:00 ч. и тръгване с автобус към град Ханя, където ще имаме 2 часа и 30 минути за разходка из красивите венециански улици на града. Ще видим старото пристанище, ще се впуснем в пазара и ще се отдадем на шопинг из малките магазинчета. След това се отправяме към езерото Курнас - най-голямото естествено езеро на Крит. Зашеметяващ пейзаж, напомнящ Алпите и отразяващите се Бели планини във водите на езерото ще ни накарат да затаим дъх пред красотата на природата. Ще имаме възможност в рамките на малко повече от час да се насладим на красивите гледки, да плуваме, да се разходим или да наемем водно колело, както и да хапнем вкусна храна в местните ресторантчета. Връщаме се в автобуса за още 20-минутно пътуване, което ще ни отведе в Ретимно - едно от най-красивите критски градчета. Ще имаме около час и половина, в които да се насладим на живописното градче, да видим старото пристанище и красивия ориенталски плажен път.
Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

 
ДЕН 6: Още от забележителния Крит – посещение на традиционни криткси села, платото Ласити и невероятни манастири (целодневна екскурзия)

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане) –  Изкачването започва от село Мохос. Сред орехи и чинари, обновеният и добре поддържан манастир Кера Кардиотиса, посветен на Рождество Богородично. Гледката от терасата на двора е прекрасна. Необичайната форма на тази църква е резултат от четири последователни строителни фази. Най-старата е малката църква на изток, която днес се използва като бема със стенописи от 14 век. На иконостаса на църквата е чудотворната икона на „Панагия Алисодеменис”
Според преданието тази икона била пренесена в Константинопол, но върната в манастира. Откраднато е отново и вързано за колона, за да не може да бъде взето. Но иконата изкорени колоната (тя е оградена в двора на манастира) и се върна тук с нея. След село Ано Керас пътят продължава да се изкачва до дефилето на Амбелу, където вдясно и вляво от пътя се издигат полуразрушени каменни вятърни мелници, които смляха жито до началото на века. Тук си струва да си починете от шофирането, за да се насладите на панорамната гледка. От тук се виждат Критско море и северното крайбрежие на Крит..
Ласити е плато, заобиколено от планини с осем естествени входа. Винаги е бил убежище за преследваните и място, където са започвали революциите. По време на венецианската окупация жителите са били принудени да напуснат Ласити за почти два века. Находките показват, че регионът е бил обитаван през неолита и минойската епоха. През елинистическия и римския период е принадлежал на града-държава Литос. Имаше важни светилища и религиозни центрове в пещерата Трапеза и в пещерата Диктей в Психро. Днес на платото има около 20 малки села. След слизането от дефилето Амбелу се срещате с околовръстен път, който обикаля цялото плато. От запад на изток пътят минава през селата Ag.Charalampos, Psychro, Авраконте, Ag.Georgios, Ag.Konstantinos до манастира Krustallenia.
Време за обяд, приготвени с местни продукти и придружени с чаша местно вино (допълнително доплащане за обяд).
Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.


 
ДЕН 7:  Допълнителна екскурзия до Самария

От всички приказни забележителности на остров Крит, някои просто не може да си тръгне без да ги види. Самария 9-то чудо на света и Отговорът на Европа на Големия каньон е един от тях, печелейки Европейските общности „Най-добрият национален парк“ през последните няколко години.
  Ждрелото започва от Xiloskalo (дървени стълби), което, както е името предполага, представлява дървена стълба, спускаща се стръмно към коритото на реката през внушителна гора от дървета и няколко минути и се насладете на гледката. След това пътеката следва коритото на реката. Тук планините се извисяват повече от 2000 метра надморска височина.
  18 км разходка, където ще намерите асортимент от над 150 вида флора, прилепнала към отвесните скални стени, и фауна, внимавайте за Кри-Кри коза. Изолираното, сега изоставено село Самария е идеално място за почивка, готови да достигнете до крайната гледка на „Железните порти“. най-тясната част, където стените са толкова тесни, че почти можете да ги докоснете  страна.
  Разходката ще отнеме около 5 часа, докато стигнете до южния бряг на Крит, малко селце, наречено Агия Румели, с много таверни насладете се на вкусна храна. Отпуснете се на плажа и се разхладете в аквамаринени води на Либийско море, преди лодките да ви отведат до Hora Sfakion, където автобусите превозва посетители обратно до курортите.
 Макар и дълъг ден, дефилето не е твърде трудно за ходене за тези свикнали с по-малко енергичен начин на живот. Знаем, че ранните сутрини не са любимите на почивка, но ние силно препоръчваме да имате едно от най-великите преживявания във вашия живот.


ДЕН 8:

Последна закуска в хотела. Отправяме се с трансфер до летището на Хераклион. Кратък полет и пристигане в София, с много усмивки и заредени от положителните емоции в Критското приключение.
  
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет с директен полет София – Ираклион – София на авиокомпания Bulgaria Air;  
 • Регистриран багаж 20  кг и  ръчен багаж 5 кг;
 • 7 нощувки със съответната база на изхранване на избрания хотел;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро;
 • Представител на туроператора.ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Допълнителни екскурзии:

 • Опознаване на североизтока – лагуната Елунда и колонията на прокажените остров Спиналонга - 140 лв. за възрастен / 75 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място – 8 евро (по желание)
 • Интригуваща разходка в Кносос и Ираклион  – 100 лв. за възрастен / 60 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място – 20 евро комбиниран билет (по желание)
 • Опознаване на Северозападен Крит с посещение на Ханя, езерото Курнас и Ретимно  115 лв. за възрастен / 70 лв. за дете до 11.99 г.;
 • Допълнителна екскурзия до Самария – 120 лв. за възрастен /  75 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място –  5 евро посещение, лодка 11 евро (по желание)
 • Посещение на традиционни криткси села, платото Ласити, и манастири – 100 лв за възрастен / 50 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място –  6 евро посещение на пещерата, 2 евро посещение манастир (по желание)

   

  • Входни такси за музеите, манастирите, обяди и разходи от личен характер. (по желание)
  • Горивни такси
  • Застраховка Отмяна на Пътуване

  От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.

  • за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер;
  • за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер.

  ОБЩИ УСЛОВИЯ:
  ОБЩИ УСЛОВИЯ

   

  ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
  От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела. • за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер;
 • за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер.


  НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: • Депозит – 30% депозит
 • Доплащане – 35 дни преди отпътуването


  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО: • Лична карта или задграничен паспорт
 • За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие) за тяхното съгласие детето да напусне България.


  Парична единица на Гърция: EUR.
  Часово време: България – 12 ч. Гърция – 12 ч.
     Условия за записване и начин на плащане: • Депозит в размер на 30% на човек от стойността на целия пакет.
 • Доплащане до 35 дни преди заминаване 100% от стойността на целия пакет.
 • Краен срок за записване по програмата – 5 дни преди заминаване.


  Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки: • до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
 • от 44 дни до 35 дни до датата на пътуване: депозита.
 • при по-малко от 34 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
 • смяна на име до 15 дни преди пътуване: 50 лв. на човек


  АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ: • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 30 дни от деня на анулацията;
 • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователя.

  Туроператорът препоръчва сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“
  Застрахователна сума на човек при сключена Застраховка „Отмяна на пътуване“ на Евроинс-Покритие на застраховката /

  Сума за плащане: • Mежду 1000 лв и 1500 лв – Премия 75 лв;
 • Между 1500 лв и 2000 лв – Премия 100 лв.


  Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19: • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

  Какво не покрива застраховката? • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;
 • За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!


  Резервации: • Авансово плащане: 30% човек на човек при подписване на договор.
 • Краен срок за пълно плащане: 35 дни преди датата на заминаване. 


  Важно: • Минимален брой туристи: 40 
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други.
 • Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат осведомени в най-кратки срокове.


  Условия: • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

  Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1,т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки.

  • Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

  Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в ЗД „Евроинс “ АД и номерът на застрахователната полица е № 03700100004106/ от 23.11.2022 г., със срок на валидност от 23.11.22 до 22.11.2023 г.

  ТУРОВЕ:

  Лагуната Елунда и колонията на прокажените остров Спиналонга Възрастен: от 140 лв.    Дете: от 75 лв.
  140 лв. за възрастен / 75 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място – 8 евро (по желание)


  Опознаване на североизтока – лагуната Елунда и колонията на прокажените остров Спиналонга
  Възрастен: от 140 лв.     Дете: от 75 лв.
  Опознаване на североизтока – лагуната Елунда и колонията на прокажените остров Спиналонга - 140 лв. за възрастен / 75 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място – 8 евро (по желание)


  Интригуваща разходка в Кносос и Ираклион
  Възрастен: от 100 лв.    Дете: от 60 лв.
  Интригуваща разходка в Кносос и Ираклион – 100 лв. за възрастен / 60 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място – 20 евро комбиниран билет (по желание)


  Опознаване на Северозападен Крит с посещение на Ханя, езерото Курнас и Ретимно
  Възрастен: от 115 лв.    Дете: от 70 лв.
  Опознаване на Северозападен Крит с посещение на Ханя, езерото Курнас и Ретимно 115 лв. за възрастен / 70 лв. за дете до 11.99 г.;


  Посещение на традиционни криткси села, платото Ласити, и манастири
  Възрастен: от 100 лв.     Дете: от 50 лв.
  Посещение на традиционни криткси села, платото Ласити, и манастири – 100 лв за възрастен / 50 лв. за дете до 11.99 г.; - допълнителни входни такси на място – 6 евро посещение на пещерата, 2 евро посещение манастир (по желание)
 • Хотели по програмата
  Подобни оферти
  Почивки на остров Закинтос 2023
  9 дни / 8 нощувки
  от 945 лв.
  Почивка на остров Лесбос 2023
  8 дни / 7 нощувки
  от 975 лв.