НОВА ГОДИНА

Нова Година 2023 в ИСТАНБУЛ
Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Програма

ПРОГРАМА

1-ви ден:

София - Истанбул - София

Тръгване от София в 20.00 ч. от Пловдив в 22.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

 

2-ри ден: Истанбул

Пристигане в Истанбул рано сутринта. Настаняването в хотела става след 14.00 ч, но ако има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват, ако няма свободни стаи оставят багажа на рецепция. По желание (срещу доплащане) панорамна обиколка на Истанбул с посещение на Българската желязна църква „Свети Стефан“, след това свободно време за разходка из кокетните улички с разноцветни сгради на квартал Балат, където ще може да се опита невероятното турско кафе приготвено на пясък. Обиколката продължава към площад Таксим и пешеходният булевард Истиклял, с възможност да се посети катедралата Сан Антонио, музеят на Мадам Тюсо с восъчните фигури или свободно време за разходка. Връщане в хотела. Свободно време. След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на МОЛ Аква Флория и Истанбул Аквариум – Освен множеството магазини, които биха задоволили и най-капризния вкус, ще намерите заведения предлагащи ястия от най-различни световни кухни, приятен пейзаж, градини, 11 кина, детски развлекателни центрове и изложбени и културни площи. С гледка към морето тераси, голям паркинг и алеи за разходки. В аквариума, може да се видят над 17 000 вида обитатели на морската флора и фауна - много видове риби, от отровни каменни риби до лимонови акули, които са много редки в света. Свободно време. По пътя посещение на кожена фабрика с модно ревю. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

3-ти ден: Истанбул

В 09.00 ч. По желание (срещу доплащане) разходка с корабче по "Босфора" – една незабравима разходка, по време на която, ще чуете пленителният разказ на екскурзовода за двореца Долмабахче, за най-скъпият хотел в града - двореца Чъраан сарай, за изящната джамия Ортакьой, за двата моста над Босфора, за крепостите Румели и Анадолу хисар и най-красивият летен дворец на Османската империя Бейлербей, за кулата на девицата – Къз кулеси и др. След това свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение на султанския дворец „Долмабахче”, наричан още „Турският Версай“ с екскурзовод на български език. В този дворец е починал първият президент на Република Турция – Мустафа Кемал Ататюрк. Връщане в хотела. Свободно време.

 

20.00 ч. - ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в Балната зала на хотела с богато меню – вкусове на турската кухня, с неограничен алкохол, жива музика, ориентал и DJ.

 

4-ти ден: Истанбул - София

Закуска. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 

2 нощувки в хотел Нова Плаза 5* ;

2 закуски и 1 вечеря в ресторанта на хотела

Обслужване на място в Турция от представител на ТА и на фирмата партньор на "Туроператорът"

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Транспорт с  комфортен, лицензиран за международен транспорт автобус 

ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в Балната зала на хотела с богато меню – вкусове на турската кухня, с неограничен алкохол, жива музика, ориентал и DJ.

Медицинска застраховка за лица от 65 години до 69 години - доплащане 10 лв.

Медицинска застраховка за лица от 70 години до 79 години - доплащане 16 лв

Лица от 80г. и нагоре - доплащане 20 лв.

Разходи от личен характер.

Трансферите от други населени места

Застраховка отмяна на пътуване- доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Възможност за добавяне на такава застраховка става само в деня на сключване на договора!

 

Допълнителни екскурзии на място в курорта, организират се от местни фирми, за които туроператора не носи отговорност! :

 

Панорамна обиколка с местен екскурзовод – 15€, за дете до 10 г. – 10€;

Трансфер до МОЛ Аква Флория – 10€, за дете до 10 г. – 7 € не включва билет за Аквариума – 340 ТЛ, като той се заплаща се на място, за деца до 12 г. – 300 ТЛ;

Разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език – 17€, за дете до 10 г. – 12€;

Разглеждане на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език – 40€(с включена входна такса за основната сграда и харема), за дете до 10 г. – 35€;

Посещение на небостъргача Сапфир с билет за асаньора, 4D киното и панорамните тераси – 35€, за дете до 10 г. – 30€;

Вечерна автобусна обиколка с посещение на джамията Чамлъджа и Мол Watergarden с пеещите фонтани – 17€, за дете до 10 г. – 12€;

 

ВАЖНО:

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват!

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

 

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:

20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни

7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни

48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:

депозит - 30 % от пакетната цена при записване

доплащане: до 14 дни преди датата на пътуване /с изключение на резервациите по промоция за ранни записвания, за които пълното плащане задължително трябва да е според условията в съответната промоция/

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 

Медицинската застраховка е сключена в “Застрахователно дружество ЗK "УНИКА” . Подробно описание за начина на ползване ще намерите във Вашия травелпак. Съгласно Общите условия по застраховка „Помощ при пътуване”, задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредствено след настъпване на злополуката/акутното заболяване / чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица:00088321/13062210000430/18.04.2022г.


Подобни оферти
Нова година в Хотелски комплекс Долна баня
ТОП ОФЕРТА
Нова Година в Нови Сад
4 дни / 3 нощувки
от 585 лв.
Нова година в Белград
4 дни / 3 нощувки
от 599 лв.