Хърватия

Магията на Адриатика - Черна гора и Дубровник
Маршрут:
София – Македония – Косово – Албания – Черна гора

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 308 лв.
Програма

Магията на Адриатика

Подарете си една незабравима екскурзия

през април и май до Черна гора и Дубровник

/5 дни, 4 нощувки със закуски и вечери/

 

1 ДЕН

 Отпътуване в 05.00 от площад Руски паметник по маршрут София – Македония – Косово – Албания – Черна гора /основно магистрални пътища/. Пристигане в Черна гора вечерта. По пътя кратък престой и разходка в град Бар -  един от курортните градове на Черна Гора.  Изкачване с автобуса до Стария Град, разположен в подножието на планина Румия, с добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюкянчета и къщи. В стария град мирно съжителстват джамии от 17 век с християнските храмове. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и тюркоазено синьото море. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света с дървета над 2000 години. Настаняване в хотел 2/3* в района на Будва. Вечеря. Нощувка.  

2 ДЕН

Закуска. Свободно време за почивка или по желание /срещу заплащане/ Целодневна екскурзия до средновековния бисер Котор, елегантния курорт Тиват и старинното градче Пераст. Тиват е крайбрежен град в югозападната част на Черна гора, разположен в залива Бока Которска. Името му датира от трети век пр. Хр.Според повечето източници, то идва от старата илирийска кралица Теута, която е имала лятна резиденция в района. Бързото развитие на Тиват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската империя се построява военноморски арсенал. В наши дни новият собственик на базата я превръща в луксозна марина за големи яхти, около която израстват модерни хотели и луксозни заведения Отпътуване за Пераст - най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До него се намират два малки острова: Свети Георги и Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. По желание – разходка с лодка до острова Богородица на Скалата. Отпътуване за Котор -Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на Адриатика. Града се намира в най-уединената част на залива Котор , на югоизточния бряг на Адриатическо море.Сгушен е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Туристическа програма: Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН

 Закуска. Свободно време за почивка или по желание /срещу заплащане/ - Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. По желание- посещение на остров Локрум-природен резерват, създаден с цел запазване на намерените там екзотични растения. Първите обитатели на острова са бенедиктинците, които основават тук манастир през 1023 год. През 1859 год. ерцхерцог Максимилиян Хабсбург построява дворец и реновира обителта, която по-късно се превръща в Природонаучен музей. Особено красиви гледки над целия остров може да видите от френската крепост, 1808 год., построена на най-високата точка на острова под формата на звезда. Връщане в Черна гора в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Свободно време или  полудневна пешеходна обиколка на стария град Будва - едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.). Свободно време за шопинг и разходка. Връщане в хотела. Вечеря.

5 ДЕН

Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора.  Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди.  Пристигане на площад Руски паметник късно вечерта.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

03.04. – 07.04.2019 г. – 308 лева

01.05. – 05.05.2019 г. – 319 лева

22.05. – 26.05.2019 г. – 339 лева

 

Цената включва:

- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
-
4 нощувки със  закуски и вечери в хотел 2/3* - в района на Будва;
- Посещение на Будва с възможност за шопинг;
- Посещение на град Бар;
- Бонус – Фотопауза при о. Свети Стефан;

- Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 евро;
- Водач от фирмата през целия престой;

 

Цената не включва:

- Екскурзия до град Тиват, Котор и Пераст – 15 евро;
- Целодневна екскурзия до Дубровник – 30 евро;
- Посещение на остров Локрум с корабче и входна такса – 15 евро /при минимум 30 записани туристи – няма отстъпка за деца от цената/;
- Курортна такса – 1,50 евро на ден / задължително доплащане/;

- Входни такси на посещаваните обекти;
- Разходи от личен характер;
- Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек.

 

 

Хотели по програмата
Подобни оферти