Екзотика

ПЕРУ ДО ИЗГУБЕНИЯ ГРАД МАЧУ ПИКЧУ И МНОГО ПОВЕЧЕ
Маршрут:
ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО – езерото ТИТИКАКА -КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ

Продължителност:
13 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 7890 лв.
Програма
1 ДЕН – Среща в 04.55 ч. сутринта на летище София, Терминал 2 за полет през Амстердам до Лима. Пристигане в столицата на Перу вечерта и настаняване в хотел. Свободно време в централната част на града и нощувка.

2 ДЕН –ЛИМА
Закуска. Започва нашата обиколка, която ще ни преведе през исторически периоди на града, още отпреди колонизацията на испанците, ще видим колониалния и новия, модерен облик на града. Тук са гробът на Писаро, катакомбите на манастира „Сан Франциско” и разбира се Плаца де Армас. Не случайно центърът е включен в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО – тук се намират Катедралата, посветена на апостол Св. Йоан от XVI в., Кметството и Архиепископският дворец. Тук ще научим и историята на основателя на града Франсиско Писаро, чиято къща в наши дни е превърната в Правителствен дворец и е официална резиденция на президента на Перу. Целият площад, е много красив със своите палми и цветни лехи. Ще отделим време за обяд и след това ще посетим най-модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Зелени паркове, градини, луксозни бутици, занаятчийски сергии и прекрсни гледки към океана - безспорно, това е най-красивата част на Лима. Ще имаме още и посещение на Музея за антропология, археология и история, а по желание можете да влезете и в Златния музей „Museo Oro del Perú y Armas del Mundo“ *. Нощувка в Лима.

3 ДЕН –ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС
Закуска. През този ден ще пропътуваме 280 километра по Панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята, през плодородни долини и плантации за памук. По пътно ще спрем при руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минем и покрай живописни рибарски селца, където ще направим почивка. Следобедът ни ще бъде посветен на парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладим на един от най-невероятните пустинни пейзажи, рожба на природата. Сред тази божествено красива пустош от дюни с разнообразни форми, сякаш сме извън тази планета.Наистина е сюрреалистично! Паркът е естествена среда и на типични за Южна Америка представители на фауната. По околните скали с причудливи образувания, както и на близките малки острови живеят колонии от милиони птици, множество корморани, морски лъвове, пингвини и фламинго. Взели със себе си малко от живата природа, ще направим трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

4 ДЕН – ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА
Закуска. Предстои един много вълнуващ ден и рано ще тръгнем към пристанището, за да направим пътуване с лодка до Балестовите острови. Това е най-големият природен резерват в Перу, убежище на стотици китове, делфини, морски птици, хумболтови пингвини. Наистина ще преживеем наслада от красотата на многообразието птичи видове, които ще снимаме в естествената им среда.. Приближаваме се максимално до мястото, от което се вижда т.нар. канделабър /или свещник/. Той е огромен и на стотици години, издялан върху пустинен хълм .Фигурата Канделабро, също известна и като “Трите кръста”, се смята за свързана с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша към Наска, като по път ще посетим Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от впечатляващи 100-метрови пясъчни дюни. Ще пристигнем в Наска след обяд, където най-голяма атракция е полетът с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (по желание, с допълнително заплащане на персонална такса - на място, в местна валута.) Истинската форма на линиите може да се наблюдава само от въздуха. Самите линии представляват бразди с дълбочина 30-50 см и ширина около 135 см, от които се образуват бели линии на фона на червеникавата пустиня. Най-големите са с дължина около 300 м, а общата им площ е 500 кв. км. и имат различна форма - триъгълна, спираловидна, дори като рисунки на колибри, гущер и други животни. Смята се, че са плод на културата Наска, чиято цивилизация е била развита от 200 г. пр.н.е. докъм 600 г . И до днес астрономи, археолози, и геолози от цял свят продължават да изследват геоглифите, но все още няма категоричен отговор -. какво точно са линиите на Наска? Със сигурност,обаче, те са нещо впечатляващо, което ние ще видим. Нощувка в Наска.


5 ДЕН – НАСКА/ АРЕКИПА
Закуска. През този ден ще имаме дълъг преход от 600 км. на юг, за да достигнем до Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”. Преди това обаче, искаме да ви покажем и акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища и вярваме,че това ще бъде добро начало на деня. А когато пристигнем в Арекипа, ще се настаним направо в хотела за нощувка.

6 ДЕН – АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН
Закуска. Арекипа е разположен на 2380 м надморска височина, в невероятно красива долина, заобиколена от заснежените вулкани Чачани (6057 м), Мисти (5822 м) и Пичу Пичу (5664 м). Има дълга история и дори дълго е бил най-гъсто населеният град в цяло Перу., но остава относително изолиран до 1870 г., когато построяването на Южната железница го свързва с тихоокеанските пристанища. През 30-те години на 20 век градът е свързан и с Панамериканската магистрала, което помага за утвърждаването му като основен търговски център в Южно Перу. Историческият център на града е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим манастира Св. Каталина – впечатляваща колониална постройка, останала затворена за посещения повече от 400 години. Обиколката ни включва централния площад, един от най-красивите площади в Перу, украсен с великолепни арки, на който се намира и Катедралата на Арекипа, както и Йезуитската църква. В свободното си време, след обяд, можете да изберете за разходка квартал Сан Лазаро построен изцяло в колониален стил, както и живописните калдъръмени улички на квартал Янауара.
Нощувка в Арекипа/Чивай. Пояснение: Участниците в екскурзията, които не желаят да посетят Колка каньон, остават в Арекипа. За тези от вас, които са избрали екскурзия до Колка Каньон - след обяд, отпътуване за Чивай и нощувка.

7 ДЕН – КОЛКА КАНЬОН
Закуска. За тези от вас, които не участват в екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр. Арекипа до обяд. След обяд, отпътуване за град Пуно, където ще се срещнете с останалата част от групата.
Екскурзия до Колка каньон: Закуска. Тръгване рано сутринта, около 06.00 ч. - отпътуване към Колка Каньон – там,където гнездят Кондорите. Най-известното място в долината на река Колка е „Кръстът на Кондорите“ – най-високата точка на каньона, популярна туристическа площадка, където топлите въздушни течения събират рано сутрин огромни кондори, така че от съвсем близко разстояние може да се наблюдава полетът им над каньона. Птиците имат три –метров размах на крилете и се носят във въздуха на височина от 5 км. Долината е терасирана от индианците и там се виждат множество традиционни села, както и обработваеми площи.Хората тук обожествяват кондорите и често им принасят в жертва различни домашни животни.. От самия каньон се открива и прекрасна гледка към близките вулкани Сабанкая, Уалка-Уалка и Ампат., а в най-ниската част на Колка има блато, в което се твърди,че често потъват животни. Така ,според легендите, Майката земя събира за себе си жертви. Достигнали до една от най-високите точки на нашето пътешествие в Перу, ще продължим към недрата на ”същинските Анди” - към Пуно . Това е пристанището на най – високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имаме шанс да срещнем представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имаме възможността да се насладим на типични за Андите езерни гледки. В Пуно ще се съберем с останалата част от групата. Нощувка в Пуно.

8 ДЕН – ПУНО/ КУСКО
Закуска. Рано сутринта ще се отправим към езерото Титикака,разположеното на 3812 м н.в. В превод неговото име означава „каменна пума“, заради формата на езерото, гледана отвисоко, а дълбочината му достига до 300 метра. Ние ще направим разходка с лодка до “плаващите острови” Урос, уникални по своята същност, защото са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят на езерото, нежелаейки да имат достъп до останалия свят, както и той до тях. Всъщност, историята за това решение е интересна,но ще я чуте на място. Иначе по-близките до брега острови изглеждат доста подредени и имат своя църква, училище, магазин,дори и обществен телефон. По-големите достигат на площ до 500 кв. м и имат по стотина жители. Нашата лодка ще плува по тесни канали, свързващи отделните тръстикови острови и това е запомняща се гледка със сигурност. Отпраявяме се към Куско. При възможност във времето по път ще поссетим единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча. Нощувка в Куско.

9 ДЕН – КУСКО
Закуска. Достигнахме до “ПЪПА НА СВЕТА” и започва нашата панорамна обиколка нв археологическата столица на Южна Америка – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура. Ще видим централната част с Катедралата и Храмовия комплекс Кориканча, ще разгледаме една от най-интересните древни крепости Саксайуаман. Тя е построена от огромни камъни, издялани и подредени като пъзел, а някои от тях тежат по 300 – 400 тона и са били пренесени от разстояние над 30 километра. Повдигнати са и подредени един върху друг с изключителна прецизност и точност - поредната загадка? Крепостта е била изградена върху огромно, изкуствено изравнено плато и има зигзакообразна форма, което навежда на мисълта, че Саксайуаман е използвана не само като защитна крепост, но е била и храм, посветен на култа към Слънцето. След това ще излезем извън града, за да посетим и другите шедьоври на инкската архитектура – термалните бани на Инките в царемониалния център Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай.
Въпреки че денят е наситен, по желание може да посетите още Базиликата в Куско, музея „Инка“, който представя историята на града от периода на инките до наши дни и музея „Casa Concha”, с най- изчерпателната колекция от артефакти на инките от Мачу *. Вечерта може да гледате фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско.* Нощувка в Куско.

10 ДЕН – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ
Закуска. Започва нашето пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя ще разгледаме Археологическата зона в Писак и ще видим неговия занаятчийски пазар. Свободно време за обяд и продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба, за да стигнем до крепостта и Цитаделата на инките - без съмнение едно от най-впечатляващите места. Храмът и крепостта са разположени над града, а по монолитните камъни, от които са построени, все още има запазени древни релефни рисунки. Олянтайтамбо е пример за невероятното градско планиране, което инките са успели да направят. И до ден-днешен са запазени каменните улици, а водата от планината се спуска по същите канали, изградени преди хиляди години.Нощувка в Оянтайтамбо.
11 ДЕН – МАЧУ ПИКЧУ
Закуска – сух пакет. Ще отпътуваме рано с влак до градчето Агуас Калиентес , над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” /тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа/. От Агуас Калиентес вземаме автобус и след 30- минутно изкачване по живописен планински път, се озоваваме пред входа на Мачу Пикчу. В превод името му означава “Стар град” и той условно е разделен на няколко части, като в тях са обособени над 140 различни конструкции – храмове, светилища, жилища, бани – всички свързани помежду си с канали и дренажна система, издълбана в скалите. Ще видим и астрономическата обсерватория, с помоща на която инките са определяли годишните сезони и часа по сенките, хвърляни от слънцето върху камъните. Акцент в нашата обиколка ще бъде Храмът на слънцето – единственото запазено светилище на главния бог на инките – Виракоча. Уникалната архитектура на Мачу Пикчу и фактът, че е издигнат високо, за да не бъде намерен все още е загадка за учените и те не могат да дадат ясен отговор, който да обясни защо инките са изградили своя град на толкова недостъпно място. И така заредени с енергията на това загадъчно място завърша нашето пътешествие в „Изгубения град на инките“. Можем да обядваме в ресторант в град Агуас Калиентес , чието име в превод означава “горещи извори” или “топла вода”. Тъкмо в горещите извори тук можете да се отпуснете в свободното си време, ако желаете.* След това ще отпътуваме обратно към Оянтайтамбо и от там - за Куско. Нощувка в Куско.
12 ДЕН – След закуска ще се отпавим към летището за вътрешен полет до Лима и с много добра връзка ще продължим за Амстердам.
13 ДЕН – Кацане в Амстердам в 14.15 ч. и продължаваме със свързващ полет за София. За да си кажем ДОБРЕ ДОШЛИ НА РОДНА ЗЕМЯ, заредени с емоцията на това невероятно пътуване.
  • Промоционалната цена 7 890 е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 990 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”

1. В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
самолетни билети за всички международни полети: София – Амстердам-–Лима и Лима – Амстердам- София;
самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
летищни такси за международните полети - 968 лв/ 495 евро (07.01.2022 г.) - подлежат на потвърждение;
летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
Полетна информация:
1 ДЕН - Среща в 04.55ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.55 ч. – самолетен полет София – Амстердам. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. Полет Амстердам – Лима в 12.35ч. Пристигане в Лима в 18.05 ч.
12 ДЕН – В 14.52 ч. полет Куско-Лима. Пристигане в Лима в 16.18 ч. В 21.05 ч. полет Лима – Амстердам.
13 ДЕН – Кацане в Амстердам в 14.55 ч. Полет Амстердам – София в 17.45 ч. Пристигане на летище София в 21.30 ч.
*Полетите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата.
трансфери летище – хотел – летище;
11 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
2 нощувки в Лима
1 нощувка в Паракас
1 нощувка в Наска
1 нощувка в Арекипа
1 нощувка в Чивай
1 нощувка в Пуно
3 нощувки в Куско
1 нощувка в Оянтайтамбо
Информация за хотелите(или подобни):
LIMA – Mercure Ariosto Lima - https://all.accor.com/hotel/A7L9/index.en.shtml
PARACAS – Betania Paracas- https://betania.hoteles-en-ica.com/en/
NASCA – HOTEL HACIENDA NAZCA OASIS - https://www.nascaoasis.com/en-us
AREQUIPA – Hotel Conquistador Arequipa - https://hotelconquistador.com.pe/
CHIVAY - Casona Plaza Hotel Ecolodge Colca - https://casonaplazahoteles.ga/
PUNO – Hotel Balsa Inn - https://hotelbalsainnpuno.com-website.com/
CUSCO – Hotel Maby Cusco https://cusco.hotelesmabey.com/
OLLANTAYTAMBO – Casa De Don David - Museo Hotel Ollantaytambo - //casa-de-don-david.hotelvallesagrado.com/en/
*Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
Обиколки и посещения.
туристическа обиколка на Лима – (2-ри ден);
посещение на Златния музей „Museo Oro del Perú y Armas del Mundo“ – 15 щ.долара - (2ри ден);
посещение на Пачакамак – (3-ти ден);
посещение на парка „Паракас“ –(3-ти ден);
пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
посещение на акведуктите на инките - (5-ти ден);
туристическа обиколка на Арекипа- (6-ти ден);
разходка с лодка до плаващите о-ви Урос – (8-ми ден);
туристическа обиколка на Куско – (9-ти ден);
посещение на археологическата зона в Писак и Оянтайтамбо – (10-ти ден);
пътуване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу (11-ти ден);
билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите (11-ти ден);
посещение на Мачу Пикчу – (11-ти ден);
Важно: Посещението на Мачу Пикчу се осъществява при строг ред, определен от администрацията на археологическата зона, при който на ротативен принцип се отваря и затваря достъпът до различните обекти в зоната. Това предполага, че винаги в работното време на Мачу Пикчу ще има точки с ограничен достъп. Начинът, по който се прави обиколката на Мачу Пикчу се определя ден за ден от администрацията с оглед на археологическите дейности и работа по поддръжката, които се извършват на територията на зоната.
входовете на всички археологични паркове и музеи;
наземен транспорт с туристически автобус и влак;
екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 80 лв.
2. В ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 77 соле (около 19 щ.долара) - в местна валута, плаща се на място (4-ти ден);


допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
1обяд по време на обиколката в Лима (2 -ри ден)- 25 щ.долара
посещение на Златния музей „Museo Oro del Perú y Armas del Mundo“ – 15 щ.долара- (2ри ден);
екскурзия до Колка канъон (7-ми ден) – 135 щ.долара (при група от минимум 4 човека);
посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара – (9-ти ден);допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
вход за Базиликата в Куско - 40 сол (около 12 щ.долара) - (9-ти ден);
посещение на музея „Инка“ -10 сол (около 3 щ.долара) - (9-ти ден);
посещение на музея „Casa Concha”-20 сол (около 6 щ.долара) - (9-ти ден);
посещение на горещ минерален извор - около 15 сол (около 5 щ.долара) - (11-ти ден);


Застраховки с включена защита при COVID 19
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.

Застраховки без защита при COVID 19
Bulstrad - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 30 лв (за лица до 70 год.), 60 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

  • Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7
кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и7 кг. за ръчен багаж.
3. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.04.2023г.
4. Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите зa категоризация на хотелите в Европа.
5. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. 6. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
4. Цените 7 890лв/ 7 990 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 960 лв. - /подлежи на актуализация/

  • Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.04.2023 г и е възможно да подлежат на актуализация.

5. Начин на плащане:
- в брой (в офиса на ТO)
- по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 900 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 7 890 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 990 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА.
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

Подобни оферти
Екскурзия до Сирия и Ливан
8 дни / 7 нощувки
от 3550
МАЛДИВИ С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
8 дни / 7 нощувки
от 1399 €
Куба - пури и забавления
9 дни / 7 нощувки
от 3980 лв.
Узбекистан - Перлата на Изтока
9 дни / 8 нощувки
от 3300 лв.
Непал
11 дни / 8 нощувки
от 4395 лв.