Екзотика

Екскурзия Източно крайбрежиe с Чикаго
Маршрут:
НЮ ЙОРК, ФИЛАДЕЛФИЯ, ВАШИНГТОН, БЪФАЛО, ЧИКАГО, НИАГАРСКИ ВОДОПАД

Продължителност:
13 дни / 11 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 7640 лв.
Програма
1 ДЕН: Среща на летище София, Терминал 2 в 03.40 ч. за полет през Виена. След пристигане на летище „Нюарк Либърти”, ще се настаним в хотела, разположен в Манхатън на Уолстрийт и ще имате свободно време за адаптация. Нощувка.


2 ДЕН: Закуска. Започва нашата обиколка на централната част на Ню Йорк - остров Манхатън – централният площад Таймс Скуеър, Италианският и Китайският квартали, „Малката Италия”, центърът Рокфелер, Световният търговски център. След обяд ще се разходим по 5-то Авеню” и „Уолстрийт“, за да достигнем емблематичния „Емпайър Стейт Билдинг“. Небостъргачът е съществен елемент от силуета на Ню Йорк и е смятана за един от най-известните символи на града. Ние ще се изкачим на 86-ия етаж, където е разположена наблюдателната площадка и пред нас ще се открие впечатляващ панорамен изглед към Ню Йорк. (входът се заплаща допълнително на място). По определени поводи, като Денят на независимостта и Нюйоркският маратон, най-високата част на сградата се осветява по специален начин и тогава тя грейва в пълния си блясък. След първите впечатления от този невероятен град, можете да завършите деня с още по-впечатляващо посещение на шоу спектакъл в някой от театрите на Бродуей.* Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. В този ден можете да изберете своята програма сато свободно време или да отидем с корабче до Статуята на свободата *– (заплаща се на място). След обяд предлагаме разходка в „Сентрал парк”, музея „Метрополитън” (входът за него се плаща допълнително на място), Линкълн център, квартала Харлем. Привечер - възможност за разходка по 5-то и 7-то авеню, където са едни от най - престижните магазини. По желание може да се включите и във вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус (продължителност 2 часа).* По време на обиколката ще видите Ню Йорк в целия му блясък. Ще се насладите на нощните гледки и aтмосверата на „Таймс скуеър”, Чайнатаун, „Eмпайър стейт билдинг”, Грийнуич вилидж, СоХо, „Литъл Индия”, мостовете на Манхатън и Бруклин и долната част на „Ийст сайд”. Ще научите историята на града и неговите забележителности, за да разберете защо Ню Йорк носи прозвището ГРАДЪТ НА ГРАДОВЕТЕ. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска и ще си кажем Довиждане с Ню Йорк, за да отпътуваме с автобус към гр. Филаделфия. Ще се настаним в хотела, в централната част на града и след това ще разглеждаме панорамно с автобус и пеша. Ще научим защо го наричат "Фили", или "градът на братската любов" , а пък местните шеговито го представят като градът на свободата, адвокатите и телешките стекове със сирене. Във Филаделфия се намира превърналата се в икона за САЩ – Камбана на независимостта. С нея през 1776 година символично е разгласена свободата. Девет метровата камбана, тежаща почти един тон, днес стои гордо пред Пенсилванската щатска служба, наречена „Сградата на свободата”. Ще станем част от това забележително място, разположено в Националния исторически парк на независимостта , където са се дебатирали Декларацията за независимостта и Конституцията на държаватата. Ще видим още и впечатляващата сграда на Кметството с нейните 167 м., Първата Национална Банка и др. Свободно време. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Преди обяд ще продължим с обиколката на Филаделфия, защото този град има какво още да покаже, а след обяд ще отпътуваме с автобус за Вашингтон.
Ще се настаним в хотела, разположен в централната част на града и ще имате свободно време. Нощувка.

6 ДЕН: След закуска започваме разглеждане на Вашингтон с екскурзовод на български език - Капитолия, Националната библиотека, Белият дом (отвън) и др. Привечер ще се пренесем в колорита на историческия квартал „Джорджтаун”. Облицован с калдъръмени улици и опасан с архитектурата на Викторианските къщи от 18-ти и 19-ти век, той остава като един от най-ценните квартали на американската столица, запазил старите традиции. Точно тук са живяли поредица известни личности - Томас Джеферсън, Джон Ф. Кенеди, Елизабет Тейлър.... Множеството малки магазинчета и ресторантчета ще гарантират и един прекрасен завършек на този ден. Нощувка.

7 ДЕН: Закуска. През този ден продължаваме разглеждането на Вашингтон с Мемориалите на Томас Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни, за да усетите по най-добрия начин отношението на американския народ към неговата история. А духът и културата на тази нация ще оцените в музея „Смитсониан” и Картинната галерия.Нощувка.

8 ДЕН: Закуска, а по-късно ни предстои полет от Балтимор – Бъфало. Пристигане в Бъфало и настаняване в хотел в Ниагара Фолс в близост до водопадите. След това започва нашата прекрасна разходка до Ниагарския водопад от американска страна. Така ще видим неговата красота при вечерно осветление и ще запечатаме в кадри незабравима многоцветна емоция! Нощувка.
9 ДЕН: Закуска. Този ден безспорно ще бъде един от най-вълнуващите, защото ще влезем под самите водопади с корабчето „Девицата на мъглата”. Преживяването е завинаги! А следобед ще го допълним с гледка към Ниагарския водопад от канадска страна. Преминаваме пеша по моста, който свързва САЩ и Канада и какво ни очаква там – ще видим на място. Нощувка.

10 ДЕН: Закуска. Свободно време, преди полета ни за Чикаго. След кацане на летището, трансфер до хотела, свободно време. Нощувка.

11 ДЕН: След закуска започва обиколката на третия по големина град, който претендира и за най-красивият в Америка. В центъра на Чикаго се извисяват небостъргачите, а челното място е определено за Уилис Тауър - най-високата сграда в САЩ, която допреди 2009 година бе известна с името Сиърс Тауър. Тук е и "Джон Хенкок", 3-тата по височина сграда в града, централната зона, или Чикаго скайлайн, наистина се счита за една от най-красивите в света. В чудесен парк е и култовият Бъкингамски фонтан, срещу който се намира хотела, в който е живял Ал Капоне. Зад хотела е "Мичигън Авеню", много дълга търговска улица, на която присъстват всички представителни марки и е меката на скъпото пазаруване.Езерото Мичиган придава на града допълнителен чар и в свободното си време можете да направите разходка с корабче, /запалаща се на място/. Нощувка.

12 ДЕН: Закуска.Свободно време. Трансфер до летище за полет Чикаго – Цюрих с “Swiss International Air Lines”

13 ДЕН: Пристигане в Цюрих. Полет Цюрих-София с “Swiss International Air Lines” Пристигане на летище София за да си кажем ДО НОВИ СРЕЩИ, след едно пътуване, което ни превежда чудесно през неизмеримия колорит на Американската мечта.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 7 540 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 640 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА. ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.


В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
  • Промоционалната цена 7 540 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 640 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
самолетни билети за международните полети ;
самолетни билети за вътрешните полети Вашингтон/Балтимор – Бъфало, Бъфало – Чикаго,
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
1 ДЕН – - Среща на летище София, Терминал 2 в 03.40 ч. В 05.40 ч. полет София – Виена с “Austrian Airlines”. В 06.15 ч. пристигане във Виена. В 10.40 ч. полет Виена -Ню Йорк. В 13.55ч. пристигане в Ню Йорк.
8 ДЕН – Самолетен полет Балтимор – Бъфало в 16.25 ч с “ Southwest Аirlines”. Пристигане в Бъфало в 17.35 ч.
10 ДЕН – - Самолетен полет Бъфало – Чикаго в 13.20 ч. с “ Southwest Аirlines”. Пристигане в Чикаго в 13.55 ч.
12 ДЕН – . – Самолетен полет Чикаго - Цюрих в 19.10 ч. с “ Swiss International Air Lines”.
13 ДЕН: Пристигане в Цюрих в 10.50 ч. В 11.30 ч. полет Цюрих-София с “Swiss International Air Lines”. Пристигане на летище София в 14.45 ч.
  • Полетите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата.
летищни такси за международните полети - 851 лв/ 435 евро - подлежат на потвърждение;
летищни такси за вътрешните полети - 284 лв/ 145 евро - подлежат на потвърждение;
всички трансфери летище – хотел – летище;
пътуване с автобус по маршрута: Ню Йорк – Филаделфия – Вашингтон;
11 нощувки с включени 11 закуски в хотели 3*;
3 нощувки в Ню Йорк
1 нощувка във Филаделфия
3 нощувки във Вашингтон
2 нощувки в близост до Ниагарски водопад
2 нощувки в Чикаго
Информация за хотелите(или подобни) :
Ню Йорк- SpringHill Suites by Marriott - https://www.marriott.com/hotels/travel/nycsm-springhill-suites-new-york-midtown-manhattan-fifth-avenue/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2
Филаделфия -Holiday Inn Express Philadelphia https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/philadelphia/phlmt/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-US-_-PHLMT
Вашингтон -Hayatt Place Washington DC/National Mall – Washington https://dcnationalmall.place.hyatt.com/en/hotel/home.html -
Ниагара Фолс - Fairfield Inn & Suites by Marriott Niagara https://www.marriott.com/hotels/travel/iagfi-fairfield-inn-and-suites-niagara-falls
Чикаго - The St. Clair Hotel - Magnificent Mile https://www.thestclairmagnificentmile.com/
  • Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч
Изисквания при настаняване в хотели / САЩ:
Моля да имате предвид, че хотелите вСАЩ имат изискване при настаняване да сенаправи депозит в рамките на 100 щ. долара. за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя. Заплащането на депозита се извършва с кредитна или дебитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат по картата.
Обиколки и посещения по програма
туристическа обиколка на Ню Йорк – (2-ри и 3-ти ден);
разглеждане на град Филаделфия – (5-ти ден);
разглеждане на Вашингтон –(6-ти и 7-ми ден);
разходка и разглеждане на Ниагарския водопад –(8-ми ден);
разходка с корабче под Ниагарския водопад (само в периода от 15.05 до 31.10)
такса за корабчето на Ниагарския водопад; – (9-ти ден);
разглеждане на Ниагаския водопад от канадска страна (9-ти ден);- (възможно е да възникнат такси при преминаване на границата.)
обиколка на Чикаго – (10-ти ден);
наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на градовете);
екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 87 лв.

2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
виза за САЩ - 304 лв (към 13.02.2023 г.) - таксата се променя в зависимост от консулския курс на щатския долар, обявен от американско посолство); В цената на визата за САЩ не е включена доставка на задграничния паспорт. Може да получите своя задграничен паспорт с положена виза безплатно в централния офис на куриерска фирма „TNT /FedEx” в гр. София бул. „Драган Цанков“ 36 в сградата на Интерпред. Срещу доплащане от 11,25 щ.долара, задграничният паспорт може да бъде доставен на адрес, посочен от клиента.
такса за обработка и подаване на документите за американска виза - 80 лв;
билетите за градския транспорт в градовете.


допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус - 140 лв (при група от минимум 6човека) (3-ти ден);

допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
входна такса за „Кристалната площадка” на сградата на Рокфелер - 40 щ.долара (2-ри ден);
входен билет за Импайър Стейт Билдинг (3-ти ден)
44 щ. долара ( с изкачване до 86-ти етаж),
79 щ. долара (с изкачване до 86-ти и 102-ри етажи);
такса за корабчето до Статуята на свободата в Ню Йорк - 24.30 щ.долара (3-ти ден);
вход за Метрополитън музей - около 30 щ.долара (3-ти ден);
разходка с корабче по езерото Мичиган - около 30 щ.долара (11-ти ден);

Застраховки с включена защита при COVID 19
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.

Застраховки без защита при COVID 19
Bulstrad - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 29 лв (за лица до 70 год.), 58 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • Общи условия, цени и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

  • Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 8 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 23кг. за голям багаж и 8 кг. за ръчен багаж
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 30.03.2022 г. и е възможно да подлежат на актуализация.
6. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7 Цените на екскурзията са калкулирани спрямо курса на долара 1.85 при промяна на курса е възможна актуализация на цената
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
9. Екскурзията не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 7 540 лв/ 7 640 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 3 960 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, са към дата 30.03.2022 г и е възможно да подлежат на актуализация.

5. Начин на плащане:
- в брой (в офиса на ТО)
- по банков път
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 600 лв.
ДЕПОЗИТ - 3 600 лв + 384 лв (внася се при записване)
I-во ДОПЛАЩАНЕ – 3 000 лв (внася се след издаване на американска виза)
II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.

КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

Подобни оферти
Екскурзия до Сирия и Ливан
8 дни / 7 нощувки
от 3550
МАЛДИВИ С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
8 дни / 7 нощувки
от 1399 €
Куба - пури и забавления
9 дни / 7 нощувки
от 3980 лв.
Узбекистан - Перлата на Изтока
9 дни / 8 нощувки
от 3300 лв.
Непал
11 дни / 8 нощувки
от 4395 лв.