Екзотика

Екскурзия Намибия, Ботсвана, Зимбабве с водопада Виктория и Южна Африка
Маршрут:
ВИНДХУК, пустинята НАМИБ, СОСУСВЛЕЙ, водопад ВИКТОРИЯ, БОТСВАНА , Национален парк „ЧОБЕ“ЙОХАНЕСБУРГ, ПРЕТОРИЯ, СЪН СИТИ, Национален парк „

Продължителност:
20 дни / 17 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 9380 лв.
Програма
1 ДЕН - Среща в 16.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София –Франктфурт в 18.25 ч. с Lufthansa Пристигане във Франкфурт в 19.55ч. В 21.55 ч. полет Франкфурт – Виндхук.

2 ДЕН - В 09.05 ч. пристигане във Виндхук, столицата на Намибия. Трансфер до хотел. Нощувка във Виндхук.

3 ДЕН - Виндхук - пустинята Намиб След закуска отпътуване към сърцето на Намибийската пустиня. Настаняване в комфортен лодж , разположен в подножието на древни вкаменени дюни, с прекрасна гледка към червените пясъци на пустинята. Кратко време за освежаване, преди тръгване на следобедно фото-сафари в Гондвана Намид парк. Връщане в лоджа. Вечеря. Нощувка. Всички легла в този лодж имат колелца и по желание може да бъдат изнесени в двора за романтична нощувка под звездното небе.

4 ДЕН - Сосусвлей След закуска в хотела, отпътуване на еднодневна екскурзия до Сосусвлей, където ще се насладите на пастелните цветове на пясъчните дюни. Името Сосусвлей означава „Място, където се събира водата“. Преди време от тук е минавала река, която се е вливала в Атлантическия океан на 55 километра от това място. По-късно пясъчните дюни са преградили пътя на реката и сега всичко е сухо. Изкачване пеша на най-високата пясъчна дюна в света. Ще посетим и Deadvlei - бял, солен, глинен слой, покрит с древни дървета. След завръщането ни в Сесрием обядваме, след което се отправяме към каньона Сесрием - дълбоката пропаст, издълбана в скалите от вода, е поразителна природна характеристика на района. Името на каньона е измислено, когато ранните заселници го използват като източник на вода, те използвали шест кожени ремъка (‘ses riem - шест ремъка), вързани заедно за дръжките на кофите, за да могат да достигат водата в основата на каньона. Връщане в лоджа и време за релакс. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН - Виндхук Закуска в хотела. Отпътуване към Виндхук, преминавайки през известния планински път Ремхот. Пристигане в столицата и настаняване хотел. Следобяд панорамна обиколка на Виндхук, включващ германската Лутеранска църква „Кристускирхе“, старата ЖП гара, главния административен център Тинтенпалас или “Мастиления дворец“ и най-старата сграда в града – Old Fort, построена през 1915 г и използвана като главен щаб на Германските военни по време на колонизацията на Югозападна Африка, сега Национален музей на Намибия. Програмата за деня завършва с вечеря в уникалния със своята атмосфера ресторант Joe’s Beerhouse. Връщане в хотела и нощувка във Виндхук.

6 ДЕН - Виндхук - Водопади Виктория Закуска. Свободно време до обяд. В 12.30 ч. трансфер до летището и в 15.35 ч. полет до Виктория Фолс, Зимбабве. В 17.20 ч. кацане на летище Виктория Фолс. Трансфер и настаняване в хотела в близост до водопадите. Нощувка във Виктория Фолс.

7 ДЕН - Водопади Виктория - Ботсвана Закуска в хотела и отпътуване с автобус за Национален парк Чобе, Ботсвана. Целодневната екскурзия включва круиз с лодка по тихите води на река Чобе, джип сафари из резервата, както и обяд в лодж на брега на реката. По време на сафарито, водени от местен рейнджър ще се впуснете в търсене на близки срещи с многобройните представители на дивия свят, включително Голямата петорка на Африка - лъв, слон, носорог, африкански бивол и леопард. В края на деня връщане в хотела. Вечеря и нощувка във Виктория Фолс.

8 ДЕН - Закуска. След обяд - разходка с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета . Край брег9овете могат да се наблюдават щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. При късмет могат да се видят и крокодили. В края на деня, може да се насладите на красивия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.

9 ДЕН - След закуска - посещение на Националния парк при водопадите Виктория и разходка край най-големите и красиви водопади на Африка. По желание - полет с хеликоптер над водопадите (13 мин.), разходка със слонове (около 2 часа) или разходка с лъвове /около 2 часа/. Водопадът Виктория e едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек). Водопадите се изливат от мощните води на река Замбези , разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заемат и забележителната височина от 107 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, ги правят едни от най-големите водопади с света. Свободно време за обяд. Следва 1-часово посещение на туземско семейство, където имате възможността да видите „на живо” бита на коренните африканци. Връщане в хотела. Свободно време за отдих сред невероятната природа. Вечерта, по желание – шоу програма с типични за Зимбабве танци, музика и „Бома-вечеря” (”Boma”) с местни специалитети. Нощувка във Виктория Фолс.

10 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 13.55 ч. - полет Виктория Фолс – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 15.35 ч. Този ден с автобуса ще минете през богатите квартали на Йоханесбург , ще спрете на наблюдателна площадка с изглед към града, ще минете през новия финансов център с модерните сгради, най-високата сграда в Африка „ Карлтън център“. Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря и нощувка в Йоханесбург.

11 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч. продължаваме с автобусната обиколка на Йоханесбург със спирки за снимки : разглеждане на старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „ Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка, построена през 1904 г., парламентът на провинция Гаутенг с главен град Йоханесбург, сградата на Стандартната банка, построена 1908 г. , площадът „ Ганди“,където екскурзоводът ще ви разкаже за живота на Ганди в Южна Африка. В 11.30 ч. продължаваме към град Претория, който е на разстояние 66 км от град Йоханесбург. Около 12.30 ч. спирка за обяд. От 14.00 ч. следва обиколка на град Претория, който е главната от 3-те столици в страната - седалище на правителството, известен още като „Градът Джакаранда”, поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим – Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще минем покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Вечеря и нощувка в хотел в/близо до Претория.

12 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч. отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, разположен на 140 км от Претория в края на бушменската долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Ще разгледаме някои от най-известните хотели като „ The Palace of the Lost City”, “The Cabanas “, “The Cascades”. В “Долината на вълните” ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане с допълнително заплащане). Свободно време за обяд и пазаруване. В 16.00 ч. отпътуване към Претория. Вечеря и нощувка в Претория.

13 ДЕН - Закуска. Този ден ще пътувате през живописната провинция Мпумаланга ( на езика на Зулу племената означава „ мястото, където слънцето изгрява” ), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Обхваща южната част на Национален парк „Крюгер”. Пътувайки по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровият Каньон на река Блайд, наричан още „Зеленият каньон” заради изобилстващата растителност, дължаща се на субтропичния климат в региона. Ще се насладите на спиращата дъха гледка на 65-метровите водопади Мак Мак, падащи в речния басейн на река Мак Мак. Имате възможността да надникнете през „Небесният прозорец”, издигнат на 1000 м. надморска височина, откъдето се открива чудесна гледка към долината Лоу Велд, Националния парк „Крюгер” и границата с Мозамбик. След това ще посетите „Щастливите понори на Брук” – това са каменни образувания, изваяни от водите на Трер - приток на река Блейд – и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Бру. Ще се възжитите на„Трите Рундавели” – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Продължавате своето пътуване към Pilgrim`s Rest – очарователен град-музей, запазил духа на „златните дни” на Южна Африка от края на 19 век. Продължаваме към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади. Вечеря и нощувка в хотел в близост до Националния парк „Крюгер”.

14 ДЕН - Закуска сух пакет. В 6.00 ч. трансфер към Националния парк „Крюгер” за целодневно фото-сафари. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд. По желание - участие в сафари с открити джипове. Връщане в хотела между 16.00 ч – 17.00 ч. Вечеря и нощувка в хотел близо до Крюгер.

15 ДЕН - След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург до международното летище на Йоханесбург. В 18.40 ч. - вътрешен полет Йоханесбург - Кейп Таун. Пристигане в Кейп Tаун в 20.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Кейп Таун.

16 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч. започва туристическата обиколка на Кейп Таун : ще посетим и разгледаме замъка „ Добра Надежда“, където ще имате възможност да присъствате на церемония в 10.00 ч.. След това с автобус и пеша ще разгледаме сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „ Company’s Garden”, където ще можете да се разходите пеша в центъра на града. Oбиколката продължава с разглеждане на квартала Малай – по-известен като Бо-Каап. Този ден обиколката ни ще завърши с посещение на часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд. По желание посещение на Аквариума или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където Нелсон Мандела е лежал. Връщане в хотела. Нощувка в Кейп Таун.

17 ДЕН - Закуска. Пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки. По желание – обяд. Продължаваме към Нос Добра Надежда, чийто резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Срещат се маймуни и други животни. На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, където ще имате възможност да видите колонии от „африкански” пингвини. По желание - посещение на Националния парк „Болдърс”, където ще могат да се наблюдават пингвините отблизо (входът за парка се плаща допълнително). Връщане в Кейп Таун. Нощувка в Кейп Таун.

18 ДЕН - Закуска. В 8.30 ч- продължаваме с туристическа обиколка на града , като този ден с лифт ще се изкачиме до върха на планината Тейбъл Маунтин, откъдето ще можете да се насладите на най-красивата гледка към Кейп Таун. След това ви очаква полудневна екскурзия до красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и наречено „ Градът на дъбовите дървета“. През 1679 г. основателят на Капската колония Симон ван дер Стел основава град Стеленбош и засажда дъбови дървета за красота и уют по улиците на града и около именията. По време на обиколката ще посетите историческите улици „ Church “, “Dorp” и “Ryneveld“, където ще може да разгледате красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видите и първата християнска църква, построена в Южна Африка и днес превърната в хотел. Ще разгледате историческите сгради в квартала „ The Break - зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. През 1690 г. в града се заселват френски хугеноти, които донасят традициите в отглеждането на лозя и винопроизводство. Този район е един от най-известните винопроизводителни райони в Южна Африка. Връщане в Кейп Таун. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града или по крайбрежния булевард с възможност за пазаруване или вечеря . Нощувка в Кейп Таун.

19 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 18.20 ч. - полет Кейп Таун – Франкфурт с Lufthansa.

20 ДЕН - Пристигане във Франкфурт в 05.25 ч. В 10.25 ч. - полет Франкфурт - София с Lufthansa. Пристигане на летище София в 13.35 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA ЦЕНА 9 380 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 9 610 лв.


СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 9 480 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ
МИНИМУМ 15ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 9 710 лв.
Промоционалната цена 9 380 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 9 480 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от 6 месеца.


1. В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

самолетни билети за полети София – Франкфурт – Виндхук- Виктория Фолс (Зимбабве)– Кейп Таун - Франкфурт – София;
самолетни билети за вътрешните полети: Йоханесбург – Кейп Таун;
летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 1 252 лв/ 640 евро (24.01.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
трансфери летище – хотел – летище;
17 нощувки със закуски, 1 обяд и 7 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР и Зимбабве и в хотел-лоджия в пустинята Намиб.
2 нощувки във Виндхук
2 нощувки в пустинята Намиб
4 нощувки на Виктория фолс (Зимбабве)
1 нощувка в Йоханесбург
2 нощувки в Претория
2 нощувки в близост до Национален парк Крюгер
4 нощувки в Кейптаун
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
фото сафари в Гондвана Намид парк – (3-ти ден);
еднодневна екскурзия до Сосусвлей – (4-ти ден);
панорамна обиколка на Виндхук - (5-ти ден);
целодневната екскурзия до Национален парк Чобе и круиз с лодка по река Чобе – (7 -ми ден);
разходка с корабче по река Замбези -(8-ми ден);
посещение на Националния парк при водопадите Виктория- (9-ти ден);
посещение на автентично туземско село и семейство -(9-ти ден);
обиколка на Йоханесбурег –(10-ти и 11-ти ден);
обиколка на Претория- (11-ти ден);
разглеждане на Сън Сити – (12-ти ден);
целодневно фото сафари в Национален парк „Крюгер“ – (14-ти ден);
туристическа обиколка на Кейп Таун –(16 –ти ден);
разглеждане на плаж Болдърс – (17-ти ден);
полудневна екскурзия до Стеленбош – (18 -ти ден);
транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург (15-ти ден);
наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР, Намибия, Ботсвана и Зимбабве;
входовете на всички археологически паркове и музеи;
екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата, при всички обиколки, посочени в програмата;
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­92 лв.

2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

виза ЮАР – 65 лв;
виза Намибия – 1 080 нубийски долара, около 71 щ. долара (плаща се на място на летището);
виза Зимбабве – 30 щ.долара (плаща се на място на летището);
такса за обработка и подаване на документите за визa за ЮАР– 60 лв;
Застраховки с включена защита при COVID 19
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 120 000 лв.Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
Bulstrad - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 45лв (за лица до 70 год.), 90 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
шоу програма и „Бома-вечеря” („Вота”) с местни специалитети – 65 евро( алкохолни и безалкохолни напитки не са включени , те са по желание и се заплащат допълнително на място) (9-ти ден);
полет с хеликоптер над водопадите „Виктория” (13 мин.) - 150 евро/* за това мероприятие има държавна такса около 15 щ. долара, която се заплаща на място./ (9-ти ден);
сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (14-ти ден)

допълнителни мероприятия (плащат се на място):
разходка със слонове в Нац. парк при водопадите „Виктория” (около 2 часа) - 150 щ. долара (9-ти ден);
разходка с лъвове в Нац. парк при водопадите „Виктория” (около 2часа) - 150 щ. долара (9-ти ден);
вход за Национален парк „Болдърс” - 150 ранда (около 12 евро) – (17-ти ден)  • Забележки:
1 Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2020 г.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Южна Африка и Зимбабве не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от странАвиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
3. Цената 9 380 лв/9 480лв са за човек в двойна стая.
За единична стая се доплащат 1 520 лв. /подлежи на актуализация/
  • Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2020г. и подлежат на актуализация.

При записване се внася депозит от 4 600 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.4. Начин на плащане:
- в брой (в офиса на ТO)
- по банков път
Информация за хотелите(или подобни):
Виндхук - Safari Court Hotel 4*
пустинята Намиб – Namib Desert Lodge 4* https://store.gondwana-collection.com/accommodation/namib-desert-lodge
Виктория Фолс – Victoria Falls Deluxe Suites 4 *https://www.victoriafallshotels.co/hotel/victoria-falls-deluxe-suites/
Йоханесбург – Hilton Sandton 5* - https://www3.hilton.com/en/hotels/south-africa/hilton-sandton-JNBSATW/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1HI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6JNBSATW
Претория – Burgers Park Hotel 3* - https://www.sierrahotels.co.za/sierra-burgers-park/
Крюгер - Rio Vista Loge – 3* https://riovista.co.za/
Кейптаун – Fountains Hotel 4 *- //www.fountainshotel.co.za/

Подобни оферти
Екскурзия до Сирия и Ливан
8 дни / 7 нощувки
от 3550
МАЛДИВИ С ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ
8 дни / 7 нощувки
от 1399 €
Куба - пури и забавления
9 дни / 7 нощувки
от 3980 лв.
Узбекистан - Перлата на Изтока
9 дни / 8 нощувки
от 3300 лв.
Непал
11 дни / 8 нощувки
от 4395 лв.