НОВА ГОДИНА

Нова година на Олимпийската Ривиера - хотел Themis beach 2*+
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 439 лв.
Програма
Описание

Новогодишна Гала вечеря в ресторанта на хотел Yakinthos 3* - намира се на 15 минути пеша от хотел Themis Beach 2*+. Начало на програмата в 21:00 ч. 

Описание / Транспорт

Условия за пътуване по програмата: Нова година на Олимпийската ривиера с 3 нощувки:Места на тръгване за всички обявени дати:

Пловдив - от бензиностанция ОМВ на хотел "Санкт Петербург" - 05:00 ч.
Пазарджик - от бенциностанция ШЕЛ - 06:30 ч.
София - от стадион "Васил Левски" - 07:00 ч.
Дупница - бензиностанция ОМВ - 08:30 ч.
Благоевград - бензиностанция Газпром (на изхода на града) - 09:00 ч.
Сандански - отбивка на ресторант 'Happy Bar & Grill' - 10:00 ч.

Описание / допълнителни услуги

Посещение на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод - 20 лева (без включена входна такса  - за лица от 18 до 64.99 г. - 12 евро; за лица до 17.99 г - безплатно, за лица над 65 г. - 6 EUR)
Доплащане за тръгване от Пловдив - 25 лв на човек

Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 15 човека.Допълнителните екскурзии се провеждат с водач на български език.Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване.При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока.Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.Музейни такси: Византийски музей в Солун (8 EUR); Археологически музей в Солун (8 EUR); входна такса за Метеорските манастири (3 EUR за всеки); входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (за лица от 18 до 64.99 г - 12 EUR, за лица над 65 г. - EUR); Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.

Програма
Ден 1Отпътуване от Пловдив в 05:30 ч., от София в 7.30 ч. от стадион „Васил Левски“, от Дупница в 09:00 ч., от Благоевград в 09:30 ч., от Сандански в 10:30 ч. по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод (включена в цената) -  Бялата кула е един от символите на Солун, разположена на красивата крайбрежна улица; Паметниците на Филип Македонски и Александър Велики; Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“; Операта; Римските останки от някогашния укрепен град, Арката на император Галерий, Ротондата „Св. Георги“; Ептапиргио - крепост, от която се открива най-красивата панорама над града и термическия залив (свободно време около 20 минути за разходка и снимки); Църквата „Св. Димитър“ - най-голямият православен храм в Солун, пазещ мощите на светеца. Свободно време. Отпътуване към Олимпийската ривиера. Настаняване в Паралия Катерини. Вечеря. Нощувка.
Ден 2Закуска. Отпътуване в 08:00 ч. за Метеора. Пристигане около обяд. Посещение на работилница за икони "Зервопулос" с беседа на български език, разказваща за всички етапи при изработването на икони. Метеора е едно от най-впечатляващите места в Гърция - комплекс от огромни скали, образували се в продължение на милиони години. След създаването на монашеска общност, върховете на скалите се превръщат в дом на монасите. Със силата на тяхната вяра, те правят немислимото - започват да строят манастири на върховете им. Днес на територията на местността има шест действащи манастири. Посещение на два от тях. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Празнична новогодишна гала вечеря в ресторанта на хотел Yakinthos по меню с жива музика и богата фолклорна програма.
Ден 3Честита Нова година. Късна закуска. Свободен ден с възможност за трансфер до град Катерини. Вечеря. Нощувка.
Ден 4
Закуска. Освобождаване на хотела и в 08:00 ч. отпътуване за Вергина - първата столица на древното македонско царство. По желание разглеждане на гробницата музей с местен екскурзовод (доп. заплащане) /около 45 минути/ - едно от от най-големите открития в Гърция през 20 век. Разкрити са неразграбени кралски гробници, една от които на Филип Македонски. Тук са намерени костите на царя поставени в златна урна, съдове използвани от кралското семейство, златни венци и др. Отпътуване за Едеса - градът на водата, известен с красивите си водопади. Свободно време. Отпътуване около 14:00 ч. за България. Пристигане в София вечерта.


Основна информация и допълнителни услуги

Посещение на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод - 20 лева (без включена входна такса  - за лица от 18 до 64.99 г. - 12 евро; за лица до 17.99 г - безплатно, за лица над 65 г. - 6 EUR)
Доплащане за тръгване от Пловдив - 25 лв на човек

Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:
Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 15 човека.
Допълнителните екскурзии се провеждат с водач на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване.
При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока.
Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.
Музейни такси: Византийски музей в Солун (8 EUR); Археологически музей в Солун (8 EUR); входна такса за Метеорските манастири (3 EUR за всеки); входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (за лица от 18 до 64.99 г - 12 EUR, за лица над 65 г. - EUR);
Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси.
Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.

Условия за записване и плащане при стандартни цени:30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 40 човека.


Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта


 Визов режим: няма изисквания за визи.


Туристическа градска такса: 0,50 евро на стая на ден в хотел 1*/ 2*; 0,25 евро на стая на ден в апартамент 1 и 2 ключа (местна категоризация); 1,50 евро на стая на ден в хотел 3*; 0,50 евро на стая на ден в апартамент 3 ключа (местна категоризация); 3 евро на стая на ден в хотел 4*; 1 евро на стая на дена в апартамент 4 ключа (местна категоризация); 4 евро на стая на ден в хотел 5*. Заплаща се на място на рецепция в хотела при настаняване.


Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.


Горивна такса: 
1. Обявените цени са калкулирани на база 2.50 лв. за 1 литър. 
2. При увеличение на цената на горивото до 9,99% спрямо базовата цена, дружеството ще поеме разликата за своя сметка. 
3. При увеличение равно или надвишаващо 10% спрямо базовата цена, дружеството си запазва правото да въведе горивна такса. 
4. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо базовата цена, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 10.00 лв. 
5. На всяко следващо увеличение на горивото с 10% спрямо базовата цена, сумата се мултиплицира.


Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия,  смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.


Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 2 нощувки се ползват 2 закуски, 2 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13062210000758/от 01.07.2022 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333


В цената се включва
Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
3 нощувки със закуски в хотел Themis beach 2* +
2 вечери в ресторанта на хотел Lito 2*  без включени напитки
Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотел "Yakinthos" 3* (начало 21:00) по предварително изготвено меню с бузуки музика на живо и богата фолклорна програма
Целодневна екскурзия до Метеора
Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод
Посещение на Вергина с възможност за разглеждане на гробницата музей на Филип Македонски с местен екскурзовод
Пешеходна разходка в Едеса
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Водач от България по време на цялото пътуване
В цената не се включва
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 25 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 55 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Туристическа градска такса
Разходи от личен характер и бакшиши
Разглеждане на гробницата-музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод


Хотели по програмата
HONEYMOON HOTEL MARMARIS
Мармарис, Турция
от 379 лв.
ALKAN HOTEL
Мармарис, Турция
от 379 лв.
SUN MARIS CITY
Мармарис, Турция
от 391.98 лв.
MARMARIS SEA CENTER HOTEL 3*
Мармарис, Турция
от 433 лв.
INTERMAR HOTEL
Мармарис, Турция
от 469.66 лв.
MERSOY EXCLUSIVE AQUA RESORT
Мармарис, Турция
от 475.14 лв.
MYRA HOTEL
Мармарис, Турция
от 488 лв.
GRAND FAROS
Мармарис, Турция
от 506.83 лв.
MERSOY BELLEVISTA HOTEL (ADULTS ONLY)
Мармарис, Турция
от 508 лв.
CLUB SELEN ICMELER
Мармарис, Турция
от 508.77 лв.
MONTE BEACH RESORT
Мармарис, Турция
от 510 лв.
ORSMARIS BOUTIQUE HOTEL
Мармарис, Турция
от 510.74 лв.
THE PARK MARMARIS
Мармарис, Турция
от 510.74 лв.
SIESTA & JUNIPER HOTEL
Мармарис, Турция
от 516 лв.
CLUB KOCER APARTMENTS
Мармарис, Турция
от 517.58 лв.
LIFE APART
Мармарис, Турция
от 524.42 лв.
MUNAMAR PARK
Мармарис, Турция
от 524.42 лв.
AEGEAN PARK
Мармарис, Турция
от 526.38 лв.
CONTESS BY FAROS
Мармарис, Турция
от 530.28 лв.
ADLER HOTEL
Мармарис, Турция
от 538.08 лв.
PALMEA HOTEL
Мармарис, Турция
от 538.11 лв.
SONNEN HOTEL
Мармарис, Турция
от 559.63 лв.
BEGONVILLE HOTEL
Мармарис, Турция
от 569.41 лв.
BEGONVILLE BEACH MARMARIS (Adult Only)
Мармарис, Турция
от 579.88 лв.
MARBAS SELECT BEACH HOTEL (ADULTS ONLY 14+)
Мармарис, Турция
от 581.92 лв.
CLUB MUNAMAR BEACH RESORT
Мармарис, Турция
от 592.83 лв.
MY DREAM HOTEL
Мармарис, Турция
от 592.87 лв.
CIHANTURK HOTEL
Мармарис, Турция
от 598 лв.
SESIN HOTEL
Мармарис, Турция
от 606.51 лв.
CLASS UNIQUE BEACH HOTEL
Мармарис, Турция
от 606.57 лв.
CLUB PINETA
Мармарис, Турция
от 625 лв.
LETOILE
Мармарис, Турция
от 639.43 лв.
GREEN NATURE RESORT & SPA
Мармарис, Турция
от 661.34 лв.
POINT BEACH HOTEL
Мармарис, Турция
от 692.62 лв.
COSTA MARE SUITES
Мармарис, Турция
от 699 лв.
IDEAL PICCOLO HOTEL
Мармарис, Турция
от 740 лв.
IDEAL PANORAMA HV (4*)
Мармарис, Турция
от 740 лв.
POSEIDON HOTEL (ADULTS ONLY)
Мармарис, Турция
от 743.47 лв.
GOLDEN ROCK BEACH
Мармарис, Турция
от 755.22 лв.
GRAND IDEAL PREMIUM
Мармарис, Турция
от 779.46 лв.
PASA BEACH
Мармарис, Турция
от 780.64 лв.
ISLA PANORAMA HOLIDAY VILLAGE
Мармарис, Турция
от 784.54 лв.
KAYA MARIS
Мармарис, Турция
от 798.25 лв.
CASA BLANCA BEACH
Мармарис, Турция
от 798.25 лв.
TURUNC PREMIUM HOTEL
Мармарис, Турция
от 803.31 лв.
LABRANDA MARES HOTEL
Мармарис, Турция
от 837.93 лв.
IDEAL PRIME BEACH
Мармарис, Турция
от 840.47 лв.
FAROS PREMIUM BEACH
Мармарис, Турция
от 854.55 лв.
GRAND PASA
Мармарис, Турция
от 859.31 лв.
BLUE BAY PLATINUM
Мармарис, Турция
от 868.4 лв.
TURUNC RESORT HOTEL
Мармарис, Турция
от 871.37 лв.
ORKA LOTUS BEACH
Мармарис, Турция
от 904 лв.
EMRE HOTEL
Мармарис, Турция
от 907.77 лв.
GREEN NATURE DIAMOND
Мармарис, Турция
от 941.01 лв.
CLUB MARMARIS PALACE
Мармарис, Турция
от 943.93 лв.
ELEGANCE HOTEL
Мармарис, Турция
от 962.53 лв.
IDEAL PEARL
Мармарис, Турция
от 962.53 лв.
EMRE BEACH
Мармарис, Турция
от 1001.63 лв.
LALILA BLUE HOTEL
Мармарис, Турция
от 1003.61 лв.
MARTI LA PERLA  (ADULTS ONLY 16+)
Мармарис, Турция
от 1008.36 лв.
JOYA DEL MAR
Мармарис, Турция
от 1109 лв.
CAPRICE BEACH ( EX.LUNA BEACH DELUXE HOTEL)
Мармарис, Турция
от 1113.12 лв.
ELITE WORLD MARMARIS (Adult Only 14+)
Мармарис, Турция
от 1115.18 лв.
MARMARIS BAY RESORT (Adult Only)
Мармарис, Турция
от 1178.16 лв.
COOKS CLUB ADAKOY
Мармарис, Турция
от 1191 лв.
CLUB TURBAN THERMAL GRAND YAZICI HOTEL
Мармарис, Турция
от 1222.66 лв.
MARTI RESORT
Мармарис, Турция
от 1233 лв.
AQUA HOTEL
Мармарис, Турция
от 1250.04 лв.
PINETA PARK DELUXE HOTEL
Мармарис, Турция
от 1389.48 лв.
TUI BLUE GRAND AZUR HOTEL
Мармарис, Турция
от 1435.85 лв.
Подобни оферти
Нова година в Хотелски комплекс Долна баня
ТОП ОФЕРТА
Нова Година в Нови Сад
4 дни / 3 нощувки
от 585 лв.
Нова година в Белград
4 дни / 3 нощувки
от 599 лв.